Stel, je gaat voor de eerste keer een echt groot podium op voor een presentatie of speech. Honderden ogen zijn op jou gericht. Je moet nú presteren. Je voelt de spanning stijgen, je hart gaat sneller kloppen, je handen zijn klam, om maar niet te spreken over je oksels. ‘Kan ik dit wel?’, vraag je je af.

De meeste mensen zullen deze spanning herkennen. Wanneer je een podium oploopt, stel jezelf letterlijk kwetsbaar op en je lichaam reageert daarop met een vecht- of vluchtreactie. Vaak gebeurt er nog veel meer in je lichaam. De enige manier om deze signalen te verminderen is door te oefenen. Wanneer je vaker op een podium staat, zullen je hersenen dit moment niet meer zien als een bedreigende situatie en daardoor minder ‘noodsignalen’ uitzenden.

Vanaf het allereerste moment goed

Misschien denk je nu ‘Leuk dit allemaal, maar ik wil natuurlijk dat de allereerste keer ook al goed gaat en goed voelt”. Om dit op te vangen werkten we tot nu toe vooral met visualisaties: we laten onze sprekers visualiseren dat ze op dat podium staan en hun presentatie houden. Sommige mensen vinden dat heel fijn en zijn hiermee enorm geholpen, maar er zijn ook mensen die het moeilijk vinden om zich dat voor te stellen. Toen we hoorden over Virtual Reality was onze aandacht meteen getrokken. We kwamen in contact met een supergave startup uit Utrecht; CoVince. Het bedrijf maakt Virtual Reality-omgevingen die bij uitstek geschikt zijn om presentaties in te oefenen, van theaterzaal tot boardroom.

Je Beste Indruk_Virtual Reality_Blog_theater_covince

Bron: www.covince.com

Virtual Reality: testen en verbeteren

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het testen van de verschillende mogelijkheden en het oefenen met de programma’s. Het is bizar hoe snel je je in een andere wereld waant met zo’n VR-bril op. Margreet waande zich bijvoorbeeld in een groot theater en nam alle ruimte in die je op zo’n podium zou moeten innemen. Helaas vergat ze dat ze in een klein kantoor stond. Ongewild deelde ze een paar tikken uit aan de mensen in haar omgeving ;-). Dat is wat Virtual Reality doet met een mens. Het neemt je mee in de wereld van onbeperkte mogelijkheden en de kwaliteit wordt beter en beter.

Verliefd op nieuwe VR-bril

Er is nu net een nieuwe bril uit in China, waar we helemaal verliefd op zijn geworden. Onlangs mochten we ‘m testen. We hebben vlinders zien vliegen, werelden veroverd en natuurlijk ook de presentatiezalen uitgeprobeerd. Perfect geschikt voor mensen die willen oefenen voor grote (en kleine) groepen zonder zelf te hoeven visualiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat de VR-bril een supergoede aanvulling is op ons aanbod. Wil jij eens zien hoe we jou (of je team) kunnen helpen beter te presenteren door gebruik van VR? Laat het ons weten, en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!