‘Welk cadeau willen wij aan mensen geven?’, we vragen het ons hardop af in een achtertuin in Utrecht. ‘De mogelijkheid om goed op een video te staan!’. ‘Wat is het nou wat wij anders doen dan al die anderen?’ We zijn aan het sparren voor de naam van ons nieuwe project. We zien zoveel video’s voorbijkomen waarop mensen heel hard hun best doen. Maar, vaak zie je non-verbaal dat iemand niet op zijn gemak is, het eng vindt of zijn of haar tekst aan het opdreunen is zonder er gevoel in te leggen. Dat moet anders kunnen. Wij gunnen het mensen om op een comfortabele manier voor de camera te staan. Om zo hun beste indruk achter te laten. ‘De beste indruk dus?’ Nee, het moet persoonlijker: JE beste indruk!

Je Beste Indruk maak je niet zomaar

Je Beste Indruk, deze naam is niet zomaar gekozen twee jaar geleden. En het hele naam-bedenk-proces duurde ook iets langer dan hierboven beschreven. De uiteindelijke naam, is een naam die heel wat belooft en niet makkelijk te realiseren is. Maar Je Beste Indruk houdt van een uitdaging en iedereen die bij het bedrijf betrokken is gelooft in de kracht van mensen én van Je Beste Indruk.

Wij zijn ooit begonnen omdat we zagen dat mensen bij video’s investeerden in apparatuur, maar niet in zichzelf en hun eigen presentatie. Je kent het gezegde: hij was als een hert die in de koplampen keek? Dat dus, en alle varianten die daarop mogelijk zijn. Dan had je zulke mooie beelden, maar maakte je zelf dus nog steeds geen goede indruk. Gemotiveerd om dat te gaan veranderen startten we Je Beste Indruk, want een goede eerste indruk gun je iedereen toch?

Je Beste Indruk wordt groter

Het mooie is, is dat je op zoveel meer gebieden Je Beste Indruk kan achterlaten. En daar zijn we door de jaren heen achter gekomen. Dus hebben we ons werkgebied uitvergroot. Want, hoe gaaf is het als we mensen kunnen leren hoe ze hun Beste Indruk kunnen achterlaten in real life? Denk aan een presentatie, een board meeting, een website, een sollicitatiegesprek, een pitch en ga zo maar door.

Het netwerk van Je Beste Indruk verandert en wordt steeds veelzijdiger. Maar het cadeau dat ik mensen wil geven met Je Beste Indruk is niet veel veranderd, nog steeds gaan wij voor het naar boven halen van jouw beste indruk. En nog altijd geniet ik elke keer weer als dat lukt. Dat zelfvertrouwen dat je dan krijgt, de blijdschap die je voelt, dat is het cadeau dat je dan weer aan mij geeft. Dank jullie wel!